В Літературному музеї пройшов «американський день»

Юлія Гуш  |  Субота, 5 липня 2014, 20:58
В харківському Літературному музеї триває цикл заходів присвячених кращим зразкам світової дитячої літератури. Він першу чергу покликаний ознайомити дітей з визначними творами світових класиків та пробудити в них інтерес до читання.
В Літературному музеї пройшов «американський день»

5 червня пройшов захід присвячений американській літературі рубежу ХІХ та ХХ століть. Цього разу об’єктом уваги стали два відомі твори – «Пригоди Тома Сойера» Марка Твена та «Поліанна» Елеонор Портер. Юні слухачі мали нагоду ознайомитися з біографією Марка Твена, дізнатися про прототипів головних героїв його творів та навчитися правилам гри «в радість», яка дуже допомагала Поліанні з однойменного роману.

«Це буде цикл заходів, – розповіла працівниця Літмузею Наталія Руденко, – кожної суботи ми будемо запускати нову програму. Дві вже було – французький та американський день. Далі в нас будуть заходи присвячені Південній Америці, Німеччині та Африці. Це все для того аби поширити знання про світову літературу. Існує дуже багато творів дитячих авторів про які люди нічого не знають».

Ознайомлення з творами відбувалося в ігровій манері. До уваги дітей були представлені загадки, ігри, створені за мотивами цих двох творів, майстер-клас з плетіння макраме та американська дитяча забавка «в картоплю». До них долучилися навіть дорослі відвідувачі Літмузею. Це все для того аби ознайомлення з кращими творами дитячої літератури зробити якомога цікавішим та захопливішим.  

comments powered by HyperComments