Недільне віче завершилося ходою до міськради

Юлія Гуш  |  Понеділок, 7 липня 2014, 00:08
6 липня харків’яни знову зібралися на черговому недільному віче. Мітингувальників прийшло небагато порівняно з минулим разом, проте цей захід запам’ятався двома закритими центральними станціями метрополітену.
Недільне віче завершилося ходою до міськради

Цю подію не могли не обговорити на самому віче. Координатори Майдану повідомили, що жодних пояснень від влади вони так і не отримали. Можлива причина – запланована хода до міськради, проведення якої було вказано в заяві. Також вони торкнулися суто організаційних питань: було вирішено, що чергове віче буде проводитися наступної неділі якщо, звичайно, не трапиться нічого екстраординарного.

На самому віче пройшло обговорення найбільш злободенних проблем. Зокрема, мова пішла про кордон між Україною та Росією, який до сих пір не охороняється належним чином. «Нам потрібен зовсім інший механізм захисту кордонів, – розповів координатор харківського Майдану Ігор Розсоха, – і охороняти його мають зовсім інші люди. Адже те що не змінили керівника прикордонної служби – це дуже поганий симптом. Просто приклад: під час бойових дій ми були на кордоні. Прикордонники так і не приїхали. Через кордон можна гуляти, можна до нього приїхати на БТРі, можна стрибати через нього туди-сюди...»

Знайшовся час і для практичних порад. Наприклад, майданівцям, які підтримують військових, радили передавати гуманітарну допомогу особисто в руки адресату, а не начальству. Так, мовляв, ніхто нічого не вкраде.

По закінченню мітингу майданівці рушили до міськради, де вони збиралися вивісити прапор Євросоюзу. Правоохоронці спочатку не давали їм це зробити, адже «цього не було вказано в заяві». Але потім вони «здалися». Прапор таки був вивішений, правда, не без технічних труднощів. Координатори підкресли, що прапор повертають на своє законне місце. 

comments powered by HyperComments