Ада Роговцева зустрілася з харків’янами на творчому вечорі.

Юлія Гуш  |  Четвер, 10 липня 2014, 21:47
9 червня в театрі імені Т.Г. Шевченка відбувся творчий вечір заслуженої української акторки Ади Роговцевої.
Ада Роговцева зустрілася з харків’янами на творчому вечорі.

Ада Роговцева розповідала чимало історій – від трагічних до комічних – про своє життя, про рідних та друзів, які вплинули на її долю, про родину, про свої погляди та переконання. Вона багато говорила про театр, про зіграні ролі, про колег та своє бачення театрального мистецтва: «Перевтілюватися я не вмію. Про що знаю – те і кажу. І кожного разу коли я граю чи то вишукану аристократку, чи то сільську дівку – це все одно я. Бо я ж і аристократка, адже в мене професія аристократична. Я і дівка, яка знає землю».

На заході глядачі мали змогу побачити уривки з фільмів та театральних постановок, в яких свого часу зіграла пані Роговцева. Після кожного показу вона ділилася з глядачами спогадами про зіграні ролі та свої колег по сцені. Не змогла Ада Роговцева оминути ситуацію, в якій опинилася країна. «Це так боляче. Це не дає спокою та надії, що скоро завершиться наше протистояння». Вона розповідала про свій останній візит до Москви. За словами акторки, місцеві мешканці зовсім не розуміють ситуації, яка насправді склалася в Україні. Наприклад, в неї запитували, як випустили її на гастролі та пропонували вислати їжу.

«І скільки нам потрібно мужності, терпіння, мудрості та якогось великого прощення, щоб захистити своїх дітей, свою землю і не стати ворогами. Тих людей просто задурили, – розповіла пані Роговцева, – вони думають, що щось таке тут з нами роблять, що ми такі погані і що ми, фашисти бендерівські, щось таке затіваємо… Як можна так задурити людей, щоб вони про цілий народ почали так думати?».

«Гинуть люди і ми не знаємо, як з цим впоратися. Ми не великі політики, вчені чи філософи. Але що ми можемо зробити на своєму рівні? Просто не повчати. І де тільки можливо проявляти свою доброту, своє розуміння цієї ситуації, своє розуміння майбутнього нашої держави». 

comments powered by HyperComments