В Літмузеї пройшов благодійний концерт просто неба

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 11 липня 2014, 16:35
10 липня на території харківського Літературного музею відбувся акустичний концерт, «пропуском» на який стали харчові продукти та засоби гігієни для біженців.
В Літмузеї пройшов благодійний концерт просто неба

Захід відбувся в рамках фестивалю «Зігрій літо», мета якого – підтримати мешканців Луганської та Донецької областей, яким довелося покинути власні оселі через бойові дії. Таким чином учасники фестивалю прагнуть допомогти волонтерській організації «Станція Харків» зібрати для біженців все необхідне. «Таких людей в Харкові досить багато, – розповіла Аліна Ханбабаєва, – я спілкувалася з волонтерами зі «Станції Харків». Вони розповідають, що кожного дня до них приходить від 20 до 60 родин біженців. І «Станція Харків» забезпечує їх всім необхідним. І тому ми вирішили їм допомогти. Фактично ми обмінюємо якесь видовище чи музику на їжу. Це все заради того, аби допомогти людям, які потрапили в халепу».

Музиканти виступали просто неба. Свої пісні виконали гурти «Karri'd'or», «Улица Курзу», «Delicate», Павло Алдошин та інші. Була також відкрита скринька частувань, де за умовну плату відвідувачі могли придбати напої та солодощі. Так було зібрано 1200 гривень. Всі кошти підуть на закупівлю продуктів для біженців.

«Організація концерту коштувала багатьох зусиль, – розповіла організатор заходу Анна Кисельова – все робилося за найкоротші терміни, адже виникла гостра потреба в продуктах. Було важко, адже не вистачало часу. Тому я хочу подякувати і музикантам, які погодилися брати участь у цьому заході, і закладам, які погодилися стати нашими локаціями, і «Станції Харків», яка надає колосальну підтримку цьому фестивалю».

Анна Кисельова на початку заходу розповіла, що зараз важко визначити скільки продуктів буде зібрано, адже у чималої кількості людей зараз відпустки. Проте вона була приємно вражена тим, як багато було зібрано всього необхідного для біженців. Наприклад, після концерту відвідувачі залишили 10 мішків провіанту. 

Фоторепортаж 

comments powered by HyperComments