Харківські майданівці вшанували пам’ять Валерії Новодворської

Юлія Гуш  |  Четвер, 17 липня 2014, 12:27
16 липня вони зібралися біля пам'ятника Пушкіну, щоб вшанувати пам’ять російської опозиціонерки.
Харківські майданівці вшанували пам’ять Валерії Новодворської
Чимало людей прийшло під українськими прапорами. Вони запалювали біля пам’ятника свічки і покладали туди квіти. Окремі виступальники зачитували короткі промови та декламували поезії, в тому числі і вірш самої Новодворської «Спасибо, партия, тебе». Мітингувальники виголошували гасла «Герої не вмирають», «Слава Україні» та «Росія буде вільною», співали гімн України та виконували знаменитий хіт про Путіна.
 
Маргарита Рашитова: «Ми прийшли сюди, щоб вшанувати пам’ять Новодворської. На нашу думку, це була велика людина, яка незважаючи а Путіна та всю його команду, була на стороні України. Я вважаю, що в Росії складно бути опозиціонеркою та підтримувати Україну в такі складні часи. Я пишаюся цією людиною». 
 
Олекса Ковальов: «Це була громадянка світу. Це людина, яка заслуговує на найвищу повагу. Людина надзвичайно смілива. Ми тільки тепер знаємо, що 1968-го, коли їй було, здається, 19 років, вона вже протестувала проти входження радянських військ у Чехословакію. Вона виступала проти радянської влади, а потім – проти російської влади та Путіна. І, нажаль, її прибрали. Це все, що я можу сказати». 
 
Варто також зазначити, що останнє відеозвернення, яке Валерія Новодворська виклала в мережу, було адресоване терористам, які воюють на боці ДНР та ЛНР. Вона закликала їх схаменутися і замислитися, заради чого ті зібралися помирати. 
 
comments powered by HyperComments