«УПА хенде-хох»: в Харкові відкрилася «бандерівська» фотовиставка

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 18 липня 2014, 01:10
17 липня в харківській Муніципальній галереї відкрилася фотовиставка групи Шило, яка має за мету на прикладі історичної моделі – Української Повстанської Армії – спонукати глядачів до роздумів над сьогоднішньою ситуацією в державі.
«УПА хенде-хох»: в Харкові відкрилася «бандерівська» фотовиставка

Серія фотознімків була зроблена 2013 року. Сергій Лебединський, Вадим Трикоз та Владислав Краснощек розповіли, як створювалася ця фотовиставка.

«Ми не історики і не даємо жодних відповідей на жодні запитання, – розповів Сергій Лебединський, – ми просто почали вливатися в тему «упи», нарядились вояками УПА та почали займатися дурницями – робити от оці дивні фотографії. Проте так вийшло, що ми трошечки передчували ту ситуацію, яка відбуватиметься в нашій країні. Адже в лютому ми всі автоматично стали бандерівцями».

Фотографії, представлені на виставці, жодного разу не претендують на історичну об’єктивність. Вони часто комічні, абсурдні, а ситуації, зображені на цих знімках, нагадують кадри комедійного кінофільму.

«Ми намагалися трошки жартувати, адже це частина нашого стилю, – повідав Вадим Трикоз, – хоча ця ситуація дуже трагічна. Ми намагалися її трошки розбавити таким собі гумором. Хоча він дещо безглуздий і взагалі до цього не пасує. Але ми його використали як метод демонстрації того, що відбувається навколо нас».  

Виставка триватиме до 30 липня.

comments powered by HyperComments