Харків’яни вшанували пам’ять загиблих в результаті падіння Боїнгу-777

Юлія Гуш  |  Субота, 19 липня 2014, 13:21
18 липня харків’яни зібралися на площі Свободи аби вшанувати пам’ять загиблих пасажирів Боїнгу-777, збитого терористами.
Харків’яни вшанували пам’ять загиблих в результаті падіння Боїнгу-777

Акція пройшла на площі Свободи, де зібралося біля 100 активістів. Люди запалювали свічки та лампадки, приносили квіти, м’які іграшки та паперові літачки. Деякі з них прийшли разом з дітьми. В окремих мітингувальників можна було побачити плакати з надписами «Путін – вбивця», «Вчера метро, сегодня самолет. Россия, тобой правит идиот», «Кремлевские твари! Вас проклял весь мир», «Наші думки та молитви зі сім’ями та друзями тих, хто був на борту» тощо. На акції можна було побачити чимало української символіки.

Прямо на площі пройшла поминальна панахида за загиблими. Священнослужителі виконали духовний гімн України. На акції були присутні представники УПЦ (КП) та Католицької церкви, а також ісламський імам. Всі вони помолилися за душі загиблих та мир в Україні.

Варто також зазначити, що в Харкові нещодавно був створений Антикризовий центр, представники якого сприятимуть проведенню розслідування справи щодо збиття Боїнгу-777. Крім того, родичам жертв допоможуть з житлом під час їх перебування в місті. Антикризовий центр також готовий забезпечити їх допомогою волонтерів, психологів та лікарів, адже після прибуття до Харкова їм може знадобитися моральна підтримка. 

comments powered by HyperComments