19 липня в Харкові пройшла акція під назвою «Ні тероризму»

Юлія Гуш  |  Неділя, 20 липня 2014, 13:14
Активісти зібралися біля готелю «Kharkiv Palace», де проходив круглий стіл за участі депутата Європарламенту Ребекки Гармс.
19 липня в Харкові пройшла акція під назвою «Ні тероризму»

Активісти прийшли з українською символікою та прапорами тих країн, громадяни яких загинули в результаті збиття Боїнгу-777 терористами. Вони тримали фотографії загиблих та плакати зі звинуваченнями в сторону кремлівської влади у скоєнні цього терористичного акту.

«Наша акція називається «Ні тероризму», – розповів координатор харківського Майдану Валентин Бистріченко, – всі люди, які тут зібралися (а їх біля ста чоловік), озвучують спільний меседж: що Путін – [цензура], що Росія – терорист і що кремлівську погань світ повинен змусити відповідати за свої вчинки. Хоча я навіть і не знаю, якими засобами його можна притиснути. Ми вже потім дізналися, що в готелі «Kharkiv Palace» буде проходити круглий стіл. Проте нам було дуже дивно, що на цьому заході були присутні харківські сепаратисти. У нас йде війна. Такі люди, на мою думку, повинні сидіти за ґратами».

Згодом до активістів завітала Ребекка Гармс. Вони в той час співали гімн України та виконували славнозвісний хіт про Путіна. Одна з активісток подарувала їй український прапор. Пані Гармс поговорила з мітингувальниками та подякувала їм за теплий прийом.

«Для мене дуже багато значать гарні відносини з Україною, – розповіла Ребекка Гармс, – я сюди приїжджаю із задоволенням. Я відчуваю, що зі загибеллю літака цей конфлікт перейшов на новий рівень. Я буду вимагати в європейського керівництва запобігти подальшої ескалації конфлікту в регіоні. Я буду наполягати на тому, що Україна має зберегти свою територіальну цілісність і що Крим має залишатися українським. Я дуже боюсь що Україна та українці будуть втягнені в ту війну, яку вони, власне, не хочуть і намагаються її запобігти. І на сьогоднішній день роль світової громадськості полягає в тому, щоб запобігти цієї війни. Але не за рахунок інтересів України».

Згодом активісти рушили до площі Свободи. Там вони вручили іноземні прапори двом мешканцям Донецька, які за допомогою спеціальної техніки розвісили їх на ліхтарях поруч з українськими.

 

 

comments powered by HyperComments