На недільному віче обговорювали подальші перспективи розвитку Харкова

Юлія Гуш  |  Понеділок, 21 липня 2014, 16:15
20 липня в Харкові відбулося чергове недільне віче, тепер вже на своєму страму місці – біля пам’ятнику Шевченку. На заході були обговорені перспективи розвитку міста.
На недільному віче обговорювали подальші перспективи розвитку Харкова

Наприклад, була озвучена ідея, що Харків має стати своєрідним центром вільного світу, в тому числі і для Росії, де вже давно проводиться політика закручення гайок. Обговорювалися також суто організаційні питання. Вікторія Склярова об’явила, що на наступному віче буде проведений ярмарок суспільних рухів. Заплановано, що захід буде проходити на площі Свободи. Там будуть розташовані майданчики, які представлятимуть той чи інший суспільний рух Харкова. Цей захід має на меті показати все різнобарв’я суспільних рухів міста, які виникли як і до, так і після Майдану.

На заході була презентована невеличка фотовиставка під назвою «Рани Слов’янська» Леоніда Онищенка. До неї ввійшла тільки частина світлин, зроблених в зруйнованому війною місті.

Також виступальники знову згадували трагедію Боїнгу-777 та реакцію світової громадськості на неї. «Це показує, що наш світ дуже маленький, – розповів Ігор Розсоха, – і що однією глибокою стурбованістю тут не обмежишся. Люди в різних країнах проходять повз зла, намагаючись не звертати на нього уваги, мовляв, це відбувається десь там в Гондурасі. А Гондурас недалеко від нас, шановні. І нас повинен він хвилювати так само, як весь світ має хвилювати Україна. Адже те, що відбувається тут у нас, може вдарити по зовсім іншим людям, які живуть на іншому боці земної кулі. Та з іншого боку, те, що  відбувається в Індонезії або Австралії, також може вдарити по наших близьких».

 

comments powered by HyperComments