В Харкові відбувся реквієм за загиблими пасажирами Боїнгу-777

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 25 липня 2014, 12:12
24 липня біля готелю «Kharkiv Palace» відбувся реквієм пам’яті за загиблими пасажирами Боїнгу-777, збитому терористами. Вшанувати пам’ять жертв цього теракту прийшло біля 300 чоловік.
В Харкові відбувся реквієм за загиблими пасажирами Боїнгу-777

Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. Після чого оркестр обласної філармонії виконав композицію Ремо Джадзотто «Адажіо Альбіноні». Потім прозвучали твори Бетховена, Чайковського, Брамса, Барбера та інших видатних композиторів. Харків’яни приносили квіти, м'які іграшки, запалювали свічки та розвішували фотографії загиблих – Френкі Дейвісона, Глена Томаса, Едель Махаді, Майкла та Керол Кленсі та ще 47 чоловік, чиї світлини змогли знайти активісти. На заході були присутні іноземці, в тому числі представники Малайзії та Голландії.

«Мені важливо тут бути, – розповіла Ніна Супруненко, заслужений діяч мистецтв України, – адже я сама мати та бабуся. Я взагалі вважаю, що мир – це найголовніше, що може бути. Мир та чесність. А отак убити людей, які були щасливими, які мали дітей одним пострілом… Це просто фашизм. Втратити скільки життів – це горе для кожної людини. Фашизму не повинно бути в наш вік. А все йде від того, що є зрадники своєї землі. Що в людині нема почуття патріотизму, почуття своєї землі, своїх предків. Якби в кожного це було, то не мали ми б Лугандону чи Донбабве. Тоді б кожна людина розуміла, що то є її батьківщина. І не було б зрадників, які за гроші ідуть вбивати.

«Це важливо для всіх людей, які зрозуміли, чому ми приходимо на такі жалобні події, – розповів Тарас Данько, голова клубу «Слобідчина», – справді, немає слів… У вирі часу ми зазвичай щось робимо, кудись поспішаємо, а зараз в нас є можливість вшанувати пам’ять загиблих. Про це важко говорити».

«Весь світ скорбує за людьми, які загинули від рук терористів, – розповів харків’янин Анатолій, – а ми прийшли сюди щоб цю скорботу продовжити. Дай бог, щоб Європарламент прийняв рішення признати ці ДНР та ЛНР терористичними організаціями. Тоді швидше закінчиться ця війна на Донбасі».

 

comments powered by HyperComments