Віталій Кличко розповів дітям, чому слід займатися громадською діяльністю змалку

Четвер, 24 липня 2014, 07:30
Вже 4-й рік поспіль «Фонд Кличко» проводить безкоштовний освітній табір «Школа Успіху» для дітей з усієї України. 23 липня Віталій Кличко разом з родиною завітав до табору під Києвом з метою розповісти дітлахам, чому слід займатися громадською діяльністю та волонтерством.
 
«Займатися громадською діяльністю означає приносити користь суспільству», — зазначив Віталій Кличко, виступаючи перед учасниками проекту. «Неважливо, чи ти займаєшся благодійністю працюючи волонтером у вільний час чи допомагаєш підтримувати чистоту на подвір’ї власного будинку. Головне — бути активним учасником соціального життя. Це виховує любов до своєї країни, виховує патріотизм. Я не просто кажу це, я в це вірю і своїх дітей цьому навчаю», — додав мер.
 
Головною метою проекту «Школи Успіху» є створення умов, за яких дитина має змогу розкрити свої здібності і таланти, набути необхідних навичок для досягнення успіхів у житті. Цього року у проекті візьмуть участь близько 300 дітей.
 
Структура «Школи Успіху» нагадує університет. Тут є різні студії-факультети різного профілю: фотографія, арт, астрономія, event-менеджмент, журналістика, акторство та інші. За кожною студією закріплені окремі гуру, вожаті та волонтери. Також діти мають змогу обговорити із психологами кожен день та крок.
 
«Школа існує вже 4 роки, і ми кожного разу дивуємося результатами дітей. Більшість учасників проекту вже після випуску активно підтримує зв’язок у соціальних мережах та об’єднується навколо різних проблем, проектів. До прикладу, хлопці та дівчата 2-го сезону «Школи Успіху» працюють волонтерами у притулку для тварин у Харкові, збирають кошти на їжу та нові вольєри, активно захищають їх від відстрілювання. Є хлопчики, які виграли гранти на стипендії на навчання у Польщі та США», — зазначила Аліна Носенко, виконавчий директор «Фонду Кличко».
 
Щоб потрапити до школи братів Кличків, дітям довелося пройти декілька етапів відбору. Цього року кількість претендентів на місце сягнуло трьох. Декілька співбесід провів особисто Володимир Кличко (Відео співбесіди:http://www.youtube.com/watch?v=iwWzNtiKSTs)
 
«Мені дуже сумно, що вже майже кінець зміни. Тут у мене з’явилося багато нових друзів. Головне, чого навчають у цій школі, — це боротися за свою мрію! Я мрію, що одного дня стану професійним хокеїстом », — каже Діма (14 років, м. Луцьк).
 
По закінченню серйозної лекції родина Кличків відповідала на запитання дітей, сфотографувалась із ними, а потім усі разом заспівали гімн України.
comments powered by HyperComments