В Літмузеї відбувся концерт Піано Екстреміста

Юлія Гуш  |  Неділя, 27 липня 2014, 10:58
26 липня в подвір’ї харківського Літературного музею пройшов доброчинний концерт Піано Екстреміста, який свого часу став музичним символом Революції.
В Літмузеї відбувся концерт Піано Екстреміста

Він і сьогодні продовжує підтримувати бойовий дух своїми концертами. Музикант, побувавши у зоні бойових дій і як репортер, і як доброволець, започаткував низку концертів, кошти з яких підуть на потреби української армії. Піано Екстреміст завітав до Харкова вже вдруге. Він виконував як і класичні твори, так і сучасні рокові композиції. І як завжди, не знімаючи балаклави та не розголошуючи свого справжнього імені.

«Сила мистецтва – вона надзвичайна, – розповіла Олена Рибка, харківська поетеса, – і, можливо, в ці дні саме це нас і рятує. Наші душі не черствіють коли ми думаємо про прекрасне. І дуже приємно, що літмузей є таким форпостом, який постійно збирає людей на такі цікаві заходи і знайомить нас з цими чудовими людьми. Піано Екстреміст вже не вперше в Харкові. Можливо це через те, що і Харків є однією з ключових точок. Нам дуже важливо утримати наше місто в тиші та спокої. Це, власне, для того, щоб тут лунала музика, а не постріли, збираються всі ці чудесні люди».

«Душа і розум зі звуками цієї музики возносяться і відпочивають десь там на хмарах. Така от гармонія і є основою виживання. Тому ми обов’язково виграємо цю війну, – розповів поет Ілля Ріссенберг, – і це чудово що виконавець не залишається виконавцем у чистому вигляді, який тікає в свій художній продукт. Адже він є і агітатором, який допомагає нашій армії і прагне, щоб ми всі стали єдиними фронтом. І це все разом. Це єдність, яке є дуже привабливою для глядачів. Це той момент, коли вони впадають в стан повної співпричетності».

На концерті не було жодних розцінок. Кожен міг кинути в скриньку скільки зможе. Всі виручені кошти підуть на допомогу українським військовим. 

comments powered by HyperComments