Харківський майдан провідав українських військових в Краматорську

Юлія Гуш  |  Понеділок, 28 липня 2014, 21:03
27 липня харківські майданівці вирушили до Краматорську щоб підтримати українських військових. До них приєдналися активісти з Куп’янську, Донецьку, Луганську, Чугуєва та Миколаєва
Харківський майдан провідав українських військових в Краматорську

Майданівці зупинилися біля військової частини. Всередину, звичайно, нікого не пустили. Тут вони розгорнули українську символіку та плакати з антипутінськими гаслами. Військові, які проїжджали повз активістів, радо їх вітали та охоче приймали українські прапори. З привезеної апаратури лунала музика, яка стала знаковою за часів Майдану. Крім того, активісти тричі виконали всесвітньо відомий хіт про Путіна. Що дуже парадувало солдатів, які мали змогу вийти за ворота військової частини. О. Герундій із Сум провів молебень. Всі охочі могли приєднатися до його молитви за мир та злагоду в Україні.

До майданівців завітав прес-секретар Олексій. Він подякував волонтерам за допомогу українським військовим. Також він повідомив, що керівництво наразі не може вийти до них, адже зараз триває активна фаза АТО: «Люди знаходяться під кулями, кладуть свої голови, здоров’я за те, щоб захистити незалежність України. На даний момент активна фаза АТО просувається вже ближче то Луганська. Я думаю, що найближчим часом ми будемо мати звідти добрі звістки».

Також він звернувся до матерів, дружин та дітей тих солдатів, які зараз на передовій: «Хочу вам сказати, що жодна смерть, жодна сива волосина матері, жодна сльоза дружини та зіпсоване дитинство наших дітей не минеться ворогам просто так. Їм доведеться відповісти за все і перед законом, і перед кожним з нас, перед кожним українцем. Тому що ця війна не може пройти повз наших домівок. Я хочу сказати, що разом – ми сила, окремо – ми ніхто».

Українські військові подякували майданівцям за підтримку. «У нас вчора тут був концерт, – розповів один солдат – я не знаю, чому вас туди не пускають. У нас піднімається дух від ваших візитів». «Звичайно, нас це радує – розповів інший – велике вам спасибі. Нам це дуже приємно». 

comments powered by HyperComments