«Вихід»: в муніципальній галереї відкрилась спільна виставка трьох художниць

Юлія Гуш  |  Субота, 2 серпня 2014, 13:55
1 серпня в Харківській муніципальній галереї пройшло відкриття художньої виставки «Вихід». На ній було представлено роботи трьох художниць – Євгенії Моргулян, Олени Лісничої та Ніни Виноградової.
«Вихід»: в муніципальній галереї відкрилась спільна виставка трьох художниць

Всі три художниці переставили свої роботи виконані в різних стилістичних напрямках. Окремі картини привертають увагу своєю актуальністю та злободенністю. Наприклад, триптих «Январь четырнадцатого» Олени Лісничої явно відсилає до подій цієї зими, учасники яких тут зображені у вигляді зайців.

«Зайці – це ми, це наше суспільство, – розповіла Людмила Понаморьова, – кожен з нас – це один з тих зайців. Це дуже дотепно. Я згадую слова з Олениного вірша: «Нас привлекает лишь душа, и только кажется что тело». Така духовна наповненість є характерною для цих трьох художниць. Роботи Ніни Виноградової я вперше побачила в буклеті, який виходив в 2000-х роках. Одразу видно, скільки поезії, музики та сенсу вкладено в її колажах. Це прекрасні та поетичні речі. І роботи Жені… Вони виконані в характерній для неї манері. Тут традиційні речі поєднуються з метафоричними образами, що надає особливого сенсу її роботам».

Основний меседж цієї виставки полягає в тому, що людина незалежно від ситуації, в якій вона опинилася, завжди може знайти вихід: «Якою б неприступною не була стіна, насправді вона – ворота». 

comments powered by HyperComments