Харків’яни писали листи для українських військових

Юлія Гуш  |  Субота, 2 серпня 2014, 19:06
Молодіжна організація ФРІ (Фундація Регіональних Ініціатив) організувала колективне написання листів українським солдатам.
Харків’яни писали листи для українських військових

1 серпня кожен бажаючий міг завітати до Саржиного Яру (м. Ботанічний Сад), щоб передати свої побажання солдатам. Писали листи просто неба. А ті, у кого не вистачає вільного часу, могли просто принести вже написані. І конверти, і самі листи харків’яни прикрашали малюнками та привітаннями. Особливою популярністю користувалася патріотична тематика. До цієї акції приєдналися діти. Вони малювали малюнки для українських солдат. Протягом всієї акції було зібрано всього 41 лист, не враховуючи дитячі малюнки. Ці листи і малюнки передадуть волонтерам, які доставлять їх в 92-гу механізовану бригаду і віддадуть адресатам особисто в руки.

«Я прошу писати дівчат свої контактні дані чи адреси сторінок у «Вконтакті» чи «Фейсбуці», – розповіла член ФРІ Світлана Шаповал, – адже тут дуже ймовірна зворотна реакція. Я також маю дитячі малюнки. Я пояснювала дітям ситуацію, яка склалася в країні. Тепер тут в мене є і козак, і серйозний військовий в уніформі. Є і листи. Я їх, звичайно, не зачитувала. Навіть не відкривала. Дівчата чомусь соромились розповідати на камеру що вони пишуть».

Це перша акція по написанню листів військовим, організована ФРІ. Світлана висловила сподівання, що і не остання. Вона розповіла, що незважаючи на те, що Харків традиційно вважається студентським містом, писали листи в основному люди більш старшого віку. «Мабуть, студенти роз’їхалися на літо», – припустила дівчина.  

comments powered by HyperComments