"Нах" терор: дизайнери проти війни

Ніна Жаровська  |  Вівторок, 5 серпня 2014, 00:52
Харківські дизайнери Марічка Рубан і Сергій Мішакін створили "антитерористичні" футболки. Гроші від їх продажу підуть на купівлю кровоспинних ліків для українських військових.
"Нах" терор: дизайнери проти війни

Дизайнерка Марічка Рубан на "жіночих" футболках намалювала патріотично-камуфляжну карту України.

«Я хотіла показати зміст що відбувається, зв'язати армію, волонтерство, благодійність - і дієву, непафосний любов до своєї країни. Другий шар сприйняття - камуфляж в національних кольорах: він нібито для того, щоб злитися з місцевістю в Україні і бути українцем на своїй землі », - розповідає авторка.

Принт від Сергія Мишакина (саме він - автор графічного малюнку "червоного маку" - із надписом "ніколи знову", що замінив в Україні "геогіївську стрічку" на 9 травня) - більш радикальний. Червона буква «Х» з біжучим по ній питанням «Воно нам треба?» Жирним хрестом перекреслює чорний силует озброєного терориста. А стоять перед нею чорні букви «НА» ставлять питання ще більш радикально. «Якщо згадати, що в старослов'янській ця буква називалася« хер »та від її назви відбувався дієслово, власне і означає« перекреслити, викреслити небудь », виходить ще крутіше», - коментує роботу дизайнера Марія Никитюк, глава БФ «Світ і порядок ». 

Сам дизайнер каже про свою роботу так: «Все просто, ми апелювалі до найніжчіх почуттів «підленінців »: Спокій, наданих повсякдення життя, хліб Із маслом, синиця в руці й таке Інше. Всі це можна втратіті в одну мить и не ясно, заради чого. Віходячі на площі з Закліков до сепаратизму, резонно посмотреть на Вже відомій результат и спитати себе: «А воно нам треба?»

Дизайнерські футболки коштують 150 гривень, а гроші від їх продажу підуть на кровоспинні препарати для бійців Збройних Сил України. Замовити "антитерористичні" футболки можна в благодійному фонді "За Мир и Порядок"
comments powered by HyperComments