В Лозовій діє Пункт збору благодійної допомоги учасникам АТО (ФОТО)

П'ятниця, 8 серпня 2014, 09:08
Антитерористична операція в Донецькій та Луганській областях, завдячуючи зовнішньому втручанню, давно вийшла за рамки звичайної операції проти тероризму. Як би її не називали офіційно, все ж таки це війна. Війна, під час якої громадянами України відстоюється право мати власну державу.
В Лозовій діє Пункт збору благодійної допомоги учасникам АТО (ФОТО)

І це змагання йде не тільки на фронтах, де мужні українські воїни власною кров’ю та потом боронять рідну землю, а й в душі та свідомості кожної небайдужої людини.

Можна просто страждати,  тихо переживати, звинувачувати «всіх і вся», вносити вголос «пропозиції» (переважно своїй жінці чи чоловіку): «а я зробив(ла) би інакше!», заздалегідь комфортно вмостившись на дивані перед улюбленим телевізором. А можна робити реальні речі. Ті речі, які допомагають учасникам бойових дій залишитися живими і неушкодженими, ті речі, які прискорюють перемогу, а отже і мирне життя в Україні.



З самого початку військових дій патріоти з Лозової виявили бажання захищати свою Вітчизну, в тому числі, у добровільних батальйонах. Одразу ж з цим у місті зорганізувався благодійний рух, учасники якого поставили собі за мету надання допомоги нашим землякам, які приймають участь в АТО. Цю роботу почали проводити члени місцевих організацій «Самооборона», «Жіночий легіон», Центр громадських ініціатив «Народна дія», «ВО «Батьківщина», окремі мешканці міста і району. Природно, що з кожною хвилею мобілізації роботи у волонтерів ставало все більше і більше…



З липня місяця в Лозовій діє «Пункт збору благодійної допомоги учасникам АТО». 

«Люди допомагають усім чим можуть. Хтось приносить гроші, хтось воду, хтось продукти харчування, хтось засоби гігієни», - каже волонтер Пункту, Валентина Юношева, - у нас є список речей, у яких є постійна потреба. Решту ж узгоджуємо безпосередньо з хлопцями, які перебувають в гарячих точках».



Серед благодійників є підприємці, фермери, педагоги, працівники робочих спеціальностей, пенсіонери. Допомагають як особисто від себе, так і від колективів.

Приклад –  Панютинський професійний аграрний ліцей. Його директор, Володимир Муштей, не зміг залишитися осторонь цих подій і став ініціатором збору коштів учасникам АТО в своєму педагогічному колективі.



«Кошти збираємо на суто добровільних засадах, кожен вирішує сам брати йому участь в цій акції, чи ні - повідомив Володимир Миколайович, - радує те, що більшість  людей все ж таки  відгукнулася на цю пропозицію».
Це вже друга допомога українським воїнам-землякам від колективу Панютинського ліцею. Раніше вони передавали придбані за гроші жертводавців речі через інші канали, тепер вирішили через «"Пункт збору благодійної допомоги». Купили воду, чай, каву, цигарки, шкарпетки... – все те, що замовляють наші хлопці в першу чергу.

Завдячуючи благодійникам купуються й такі потрібні у військовій справі речі, як – бронежилети, ліхтарики для зброї, берці та ін.
«Метою цього Пункту є не тільки збір та придбання потрібних речей, а й їх адресна доставка до кожного конкретного бійця», - каже ще один волонтер, Геннадій Пономар.

Це вкрай важливо для наших воїнів, тому й йдуть на ризик волонтери «намотуючи» сотні кілометрів по зоні АТО.
Пройде небагато часу і в Україні настане мир. А ця трагічні сторінка нашого буття увійде до історії. Героїчної історії!
Чи станемо ми тими, хто долучився до її звершення, чи тими, хто проспав (пробазікав, пересидів…), сьогодні залежить від нас.
Тільки від нас!


Адреса пункту: м. Лозова, вул. П. Комуни, 2-А ( у дворі готелю «Лозова»).
Час роботи: з 9.00 до 16.00
Тел. 095-157-77-59, 099-388-50-78, 096-074-94-60

comments powered by HyperComments