«Харків без Гепи, а значить – без війни»: майданівці вимагали відставки Геннадія Кернеса

Юлія Гуш  |  Субота, 9 серпня 2014, 22:46
9 серпня в Харкові пройшла хода направлена проти діяльності міського голови Геннадія Кернеса. Захід був організований Громадською вартою та Автомайданом.
«Харків без Гепи, а значить – без війни»: майданівці вимагали відставки Геннадія Кернеса

В заході взяло участь близько ста чоловік. Майданівці тримали в руках плакати з надписами «КРНС ПНХ», «Харьков без Кернеса, а значит – без войны», «Гепу – на нари» тощо. Окремі активісти роздавали листівки, в яких було зазначено, що міська влада готує до 23 серпня проголошення чергової ХНР.

«Ми вимагаємо, щоб ті рішення, які були прийняті в нашій міськраді, скасували, А саму міськраду розпустили, довівши до логічного завершення те, що було ініційовано у Верховній Раді, – розповів Валентин Бистріченко, – ми дуже сподіваємося, що 12 числа ми поїдемо до Києва, щоб влаштувати пікет за розпуск міськради. За те, щоб Кернес написав заяву про звільнення. І щоб поновили кримінальні справи проти нього. Це перший момент. Також ми хочемо заявити про формування добровольчого волонтерського батальйону під назвою «Харків без Гепи». Туди ми будемо запрошувати всіх, хто постраждав від Гепочки».

«Я сюди прийшов тому що незадоволений нашою міською владою, – повідав Сурен Кочарян, – а особливо останнім рішенням харківського мера про присудження звання почесного громадянина Харкова двом громадянам Росії. Ми вважаємо, що дії Кернеса можуть принести війну в Харків».

«Для мене це важливо, адже я розумію, що 23 серпня можливе повторення сценарію 22 лютого, коли в Харкові проводився з’їзд Партії регіонів, – розповіла Тетяна Пасенок, – вони вже тоді хотіли зробити тут Харківську народну республіку. Якщо ми сьогодні не вийдемо і не почнемо діяти, висловлювати свою позицію, вимагати відставки Кернеса та міськради, які відверто підтримують терористів і сепаратистів в Харкові, то ймовірність повторення донбаського сценарію дуже велика. Ми розуміємо, що від кожного з нас залежить все. Тому ми зараз тут щоб захистити Харків і не дати жодної можливості створити ХНР».

Майданівці стартували від станції метро «23 серпня» і рушили вздовж проспекту Леніна. Спочатку вони зупинилися біля готелю «Національ», а згодом – біля російського консульства. Там майданівці розгорнули синьо-жовті прапори та заспівали гімн України. 

comments powered by HyperComments