Шлях до бійців повний небезпек, але ризик виправдовується метою

Максим Інкін  |  П'ятниця, 15 серпня 2014, 12:56
З липня 2014 року в м. Лозова діє «Пункт збору благодійної допомоги мешканцям міста і району, які беруть участь в АТО». Його особливість полягає в тому, що усі придбані речі доставляються бійцям безпосередньо на фронт.
Шлях до бійців повний небезпек, але ризик виправдовується метою

«Ідея самостійно переправляти благодійну допомогу в зону АТО, з’явилася тоді, коли ми зрозуміли, що іншого варіанту гарантування адресної доставки потрібних речей  нашим землякам немає. «Посилки» просто губилися в штабах…», – каже волонтер Пункту, член політичної партії «ВО «Батьківщина» Вадим Яцина.  

Поставили конкретну ціль, і через невеликий час вже з’явилися конкретні результати – знайшли приміщення, потрібну машину, вийшли на київських благодійників, які надають дороге військове приладдя…

Наразі допомогу від Пункту отримують бійці штурмового батальйону особливого призначення «Айдар», 22-го Харківського батальйону територіальної оборони, 92-ї, 93-ї механізованої бригади.

Шлях до бійців повен небезпек. Військова мапа постійно змінюється і не може бути твердої впевненості, що десь, у здавалось би безпечному місці не приховується ворог. Бувало й «мирні жителі» підказували дорогу, яка могла привести тільки до місця розташування терористів. І тільки інтуїція і Господь Бог рятували волонтерів від неминучих проблем.



Волонтерам практично щотижнево доводиться долати сотні кілометрів по зоні АТО, ризикуючи власним життям і здоров’ям, але ніхто з них не жалкує про це.

«Очі бійців нікого не можуть залишити байдужими,– каже Вадим Яцина, який є постійним учасником тих «походів»,– вони повні радості навіть не стільки від того, що  їм передаємо вкрай важливі речі, скільки від того, що бачать – про них не забувають…».

Вадим Вікторович зазначає, що в порівнянні з початком антитерористичної операції ситуація з забезпеченням українських бійців на сьогоднішній день не виглядає так проблематично. Але і зараз воїни потребують воду, військове обмундирування, засоби спеціального захисту (бронежилети, кевларові каски тощо), військове приладдя (приціли нічного бачення, тепловізори, ліхтарики, приціли для нічної  стрільби та ін.).

Нещодавно бійці з Лозівщини, які представляють вищезазначені військові формування звернулися до Лозівського міського голови, голови Лозівської районної державної адміністрації, керівників установ, підприємств, організацій різних форм власності, підприємців та усіх мешканців м. Лозова та Лозівського району з проханням надавати допомогу через «Пункт збору благодійної допомоги учасникам АТО».

«На сьогоднішній день немає нічого важливішого за допомогу бійцям, – зазначає Вадим Яцина,- адже саме в зоні АТО вирішується доля усієї країни! Одні приймають безпосередню участь у захисті країни, інші повинні їм допомагати!».



І не треба думати, що розмір нашої персональної допомоги може бути незначним. Кожна гривня, кожна передана річ може зробити життя воїна більш комфортним, а в деяких випадках навіть врятувати йому життя!

В розмовах з волонтерами бійці стверджують, що при виконанні завдань не відчувають страху і налаштовані тільки на перемогу. Адже воюють за свою землю, за свій народ!

Кожен з них мріє, щоб перемога настала якнайшвидше, і вони могли б повернутися до рідного дому.

Будучи далеко від нього, цікавляться громадським і політичним життям міста, району, країни.

Не має сумнівів – Україна неодмінно переможе, а завзяття, патріотизм, сміливість захисників Вітчизни стануть запорукою позитивних перетворень в нашому суспільстві!


 

comments powered by HyperComments