В Харкові пройшла акція в підтримку федералізації Сибіру

Юлія Гуш  |  Понеділок, 18 серпня 2014, 14:43
17 серпня активісти Євромайдану та Громадської Варти долучилися до міжнародної акції в підтримку федералізації Сибіру.
В Харкові пройшла акція в підтримку федералізації Сибіру

В акції прийняло участь біля 50 чоловік. Активісти колоною пройшли від стації метро Архітектора Бекетова до російського консульства, тримаючи прапори України та Сибіру. Вони скандували гасла «Россия без Путина, а значит без войны», «Свободу Сибири», «Поддержим Сибирь» тощо. За словами організаторів, цією акцію вони прагнуть висловити підтримку тим громадянам Росії, які вимагають виконання своїх конституційних прав та виступають за федералізацію Сибіру. 

«Російські керманичі «рятують» своїх громадян в інших країнах, «рятують» громадян інших держав, при цьому забуваючи про своїх, – розповіла Неля Яровенко, активістка Громадської Варти, – при цьому російські ЗМІ намагаються показати що все в країні добре. Головний меседж нашої акції полягає в тому, що гроші з Сибіру, такого багатого краю, мають йти на підвищення рівня життя самих росіян, а не на війну з Україною. Ми бажаємо, щоб весь світ знав, що Сибір зараз вимагає дотримання свого конституційного права, яке прописано на папері, але не виконується на ділі». 

Вона розповіла, що в російській провінції зараз живеться дуже тяжко, адже всі ресурси йдуть до Москви, а тепер ще й на війну з Україною. За її словами, життя в глибокій провінції нагадує більше «совок» 1985 року. Також стало відомо, що до цієї акції долучилися і громадяни Росії. Їх імена не розголошуються  за для того щоб не наражати їх на небезпеку. 

comments powered by HyperComments