На площі Свободи пройшло недільне віче

Юлія Гуш  |  Понеділок, 18 серпня 2014, 18:24
17 серпня в Харкові на площі Свободи відбулося вже традиційне недільне віче з концертом та ярмарком громадських ініціатив.
На площі Свободи пройшло недільне віче

В ярмарку взяли участь такі громадські та політичні організації, як «Станція Харків», «Сестра милосердя АТО», «Кредитний майдан», «Кримська група», «Правий Сектор Харків» тощо. Вони збирали допомогу для українських солдат та вимушених переселенців. Майданівці підписували листівки військовим та плели патріотичні фенєчки. Було чимало тих, хто прийшов на віче разом з родинами.

Діяв «вільний мікрофон». Чимало виступів було присвячено темі люстрації органів державної влади та майбутнім виборам. Було також вкотре наголошено на необхідності перевиборів міського голови та міськради. На віче також завітав львівський професор Роман Кісь. Він нещодавно побував в Слов’янську і мав нагоду поспілкуватися з місцевими мешканцями. Професор Кісь розповів, що вони зараз знаходяться в стресовому стані. «Ті рубці, які виникли на дитячих душах – це найстрашніше. Хто виміряє міру того зла? Діти настільки налякані, що коли щось гримить, вони хапаються за голову і ховаються під стіл. Вони травмовані», - пояснив він. Тому професор закликав харків’ян підтримати мешканців Донбасу не тільки матеріально, а й просто добрим словом – поговорити, підбадьорити, адже вони відкриті до того спілкування.

В концерті взяли участь Люцина Хворост, Андрій Печеніжський та гурт «Крамниця думок». Приємним сюрпризом того вечора став виступ дуету «Кулі» з «Нічної варти» Руслани Лижичко. Зиновій Медюх та Максим Перев’язко виконували пісні київського Майдану. В їх репертуарі були як трагічні, так і сатиричні пісні. 

comments powered by HyperComments