В «Боммері» відбувся показ фільму «Майдан» Сергія Лозниці

Юлія Гуш  |  Середа, 20 серпня 2014, 13:05
19 серпня в кінотеатрі «Боммер» відбувся показ фільму Сергія Лозниці «Майдан». Сам захід був присвячений героям Небесної сотні.
В «Боммері» відбувся показ фільму «Майдан» Сергія Лозниці

Адже рівно півроку тому в Києві відбувся масовий розстріл українських демонстрантів, жертвами яких стали біля ста чоловік. В залі були присутні родичі загиблих і самі учасники київського Майдану. Полеглих вшанували хвилиною мовчання. На захід також завітали учасники дуету «Кулі» з Нічної варти, які від початку до кінця були на Майдані. Зиновій Медюх та Максим Перев'язко виконали декілька своїх пісень, серед яких була відома композиція «Мамо, не плач», написана на слова Оксани Максимишин-Корабель.

«Мені здається, така акція була потрібна, – розповів Володимир Чистилін, координатор харківського Майдану, – бо все якось забувається, але Майдан завжди залишається в серці. Я розумію, що такі фільми насправді не можуть бути однозначними. Адже це катарсис, очищення. Можна двояко судити про цей фільм з художньої точки зору, з точки зору документальної відповідності, режисерської чи операторської роботи. Тут є інші завдання. А взагалі, емоції передані дуже добре. Я думаю, це такий собі варіант «на експорт». Щоб іноземці побачили що це було».

Прем`єра фільму «Майдан» відбулася 21 травня в рамках спеціального показу офіційної програми 67-го Канського кінофестивалю. Цей фільм за допомогою відеохроніки розповідає про події київського Майдану – від мирних демонстрацій до запеклих боїв між протестувальниками та силовиками. Сам фільм викликав неоднозначні оцінки серед глядацької аудиторії. Наприклад, режисеру закидали відсутність у фільмі найбільш важливих, ключових епізодів української революції. 

comments powered by HyperComments