В Харкові виник громадський рух «Майдан за НАТО»

Юлія Гуш  |  Середа, 20 серпня 2014, 16:46
19 серпня в незалежному культурному центрі «Indie» відбулися установчі збори, результатом яких стало створення українського громадського руху «Майдан за НАТО».
В Харкові виник громадський рух «Майдан за НАТО»

Метою цього руху слугуватиме швидке впровадження безпекових стандартів НАТО в Україні та пришвидшення вступу України до НАТО. Під цією ініціативою підписалися представники таких громадських рухів та організацій, як ГО Інформаційний центр «Майдан Моніторинг», ГР «IT-Sector», ГО «Громадська Варта Харків», «Самооборона Майдан-Харків», ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», ХОГО «Харківська Музична Ліга» тощо. Бачення першочергових завдань руху були викладені у відкритих листах до урядів країн-членів НАТО. Їх буде надіслано урядам Великобританії, Канади, Литви, Польщі та США, а також до штаб-квартири НАТО.

У відкритому листі сказано, що в Україні наразі фактично відсутні безпекові стандарти життя починаючи від стану медичної допомоги і закінчуючи рівнем інформування населення щодо елементарних заходів порятунку в умовах небезпеки. А ситуація, в якій опинилася Україна, вимагає побудови нової системи безпеки. На думку упорядників листа, досвід фахівців з країн-членів НАТО може стати корисним для України.

Крім того, на заході пролунала пропозиція провести в Харкові перший форум громадського руху «Майдан за НАТО» 20 вересня 2014 року. 

comments powered by HyperComments