В Літмузеї пройшов український день

Юлія Гуш  |  Неділя, 24 серпня 2014, 22:41
23 серпня напередодні Дня Незалежності України в харківському Літературному музеї пройшов український день.
В Літмузеї пройшов український день

Цього разу об’єктом уваги стали такі дитячі оповідання відомих українських письменників, як «Федько-Халамидник» Володимира Винниченка, «Маленький грішник» і «Харитя» Михайла Коцюбинського, «Дзвоник» Бориса Грінченка та інші. Це повчальні, часом доволі трагічні історії, які розкривають юним читачам справжню цінність дружби та почуття обов’язку перед батьками, виховують в них вміння співпереживати чужому лиху. На відміну від вже звичних казок та чарівних історій, ці твори показують реальність такою, як вона є. В Літмузеї діти дізналися не тільки сюжети цих оповідань, а й різноманітні цікаві факти з біографії письменників які вони ще не знали.  

Крім того, діти писали листи та малювали малюнки для українських солдат. Всі вони згодом зусиллями волонтерів будуть передані військовим особисто в руки.

Український день був останнім заходом, який відбувся в рамках дитячого розважального центру «Книга». До цього працівники Літмузею провели американський, французький, німецький, іспанський, японський та англійській день. На них діти мали змогу познайомитися з культурою інших народів та найкращими здобутками світової дитячої літератури. Ці заходи покликані не тільки поповнити багаж знань, а й стимулювати дітей до читання книг.  

comments powered by HyperComments