В Харкові відкрилася виставка Аліни Ільяш «Звуки Цвета»

Юлія Гуш  |  Четвер, 28 серпня 2014, 12:33
27 серпня в кав’ярні «Barista» (вул. Трінклера, 2) відкрилася виставка молодої художниці Аліні Ільяш «Звуки цвета». Це вже її друга персональна виставка.
В Харкові відкрилася виставка Аліни Ільяш «Звуки Цвета»

Назва виставки виникла з двох захоплень художниці – живопису та музики. На даний момент вона є аспіранткою Харківського національного університету будівництва та архітектури. «Я у всіх картинах старалася показати те, що вони можуть нести добро, – розповіла художниця, – в мене, наприклад, багато картин, написаних на екологічну тематику. На цій виставці представлені не всі роботи, щоб можна було зрозуміти, чому я ці теми порушую. Наприклад, тему «місто і людина». Адже тварин витісняють і їм ніде жити, а природу знищують».

Аліна Ільяш трохи розповіла про свої улюблені роботи. «Це, наприклад, картина «Долгожданный сон. Тут зображений амурчик, який заснув під Ейфелевою вежею. Він стомився дарити любов та з’єднувати пари. Він просто заснув. Його замучили. Це також картина «Царица желаний» Крім того, тут є робота, яку я дуже люблю. Її назва «Летнее удовольствие». Там зображене цуценя на фоні макового поля. Воно таке добре! Це мої найулюбленіші роботи. Хоча я всі люблю. Адже в кожну я вкладаю душу».

Художниця розповіла, що в жодному конкретному жанрі вона не працює. Серед художників, які викликають в неї захоплення, – Жан-Оґюст-Домінік Енґр, Клод Моне, Рембрандт ван Рейн та Вільям Тернер. Виставка триватиме до 23 вересня 2014 року. 

comments powered by HyperComments