"Ґуд бай, Ленін". У Харкові невідомі пошкодили два пам'ятники

Ніна Жаровська  |  П'ятниця, 12 вересня 2014, 16:43
Два пам'ятники Леніну - в Орджонікідзевському та Жовтневому районах Харкова - сьогодні вночі було повалено. Одну зі скульптур стягнули тросом та переламали навпіл, а другу зруйнували разом із постаментом.
"Ґуд бай, Ленін". У Харкові невідомі пошкодили два пам'ятники

Фігура Леніна в Жовтневому районі вже піддавалась нападу - в липні цього року. Сьогодні ж скульптура постраждала сильніше.

«Невідомі під'їхали на автомобілі, накинули трос на пам'ятник, повалили його і через дві хвилини від'їхали. Міліція приїхала на виклик через п'ять хвилин після події, але вже не застала хуліганів на місці. Як зазначила голова районної адміністрації Ольга Вельможна, пам'ятник пошкоджений сильно, також зруйнована тротуарна плитка, на яку він впав», - так описує подію прес-служба міськради.

Другий пам'ятник вождю стояв в районі ХТЗ. Його відремонтували та пофарбували два дні тому комунальники. Та вже сьогодні монумент рознесено вщент.

Місцева влада скаржиться, що все це відбулось через бездіяльність міліції.

«Міліція робить все необхідне - особливу увагу місцям масового скупчення людей, патрулюються паркові зони. Виставити патруль біля кожного пам'ятника Леніну немає можливості », - запевнила керівник відділу громадських зв'язків облуправління міліції Наталя Захарова.

Осіб, які зруйнували скульптури, поки не знайшли.

comments powered by HyperComments