У Харкові з'явиться лабораторія ДНК-аналізу

Субота, 13 вересня 2014, 00:22
Проект створення лабораторії ДНК-аналізу в Харкові вимагає додаткового фінансування. Про це 12 вересня на засіданні постійної комісії Харківської облради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією і злочинністю повідомив начальник Головного управління МВС України в Харківській області, депутат облради Анатолій Дмитрієв.
У Харкові з'явиться лабораторія ДНК-аналізу

 

Він відзначив, що фахівці, які працюватимуть в лабораторії, вже проходять підготовку. "Якщо будуть отримані додаткові кошти з облбюджету, лабораторія ДНК-аналізу в кінці листопада повинна почати роботу", - відзначив Дмитрієв.

 

Як повідомив начальник Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру облуправління МВС Станіслав Перлин, в Києві, Львові, Миколаєві, Вінниці і Донецьку є лабораторії ДНК-аналізу. Але лабораторія в Донецьку не працює. Відкриття в Харкові лабораторії дозволить документувати і супроводжувати справи з розкриття побутових злочинів, а також грабежів з використанням стрілецької зброї. "Лабораторія ДНК-аналізу - це значний крок вперед в криміналістиці. Зараз готовність лабораторії – 75%. Її сертифікують за системою ISO/IEC17025", - сказав Перлин.

Члени постійної комісії підтримали доцільність виділення додаткових коштів для лабораторії ДНК-аналізу в Харкові, яка розташована по ул. Ковтуна, 32. Розмір коштів, що виділяються, уточнить Департамент фінансів Харківської обласної адміністрації. Повідомляє сайт «Статус Кво».

comments powered by HyperComments