У Харкові презентували книгу "батька польської шокової терапії" Бальцеровича

Субота, 13 вересня 2014, 20:10
12 вересня 2014 року відбулася презентація книги польського економіста, ініціатора польських економічних реформ 1989-1991 рр. професора Лешека Бальцеровича "800 днів: коротка історія великих змін".
У Харкові презентували книгу "батька польської шокової терапії" Бальцеровича

 

Лешек Бальцерович - міністр фінансів Польщі, який провів на початку 1990-х блискучу реформу в Польщі, названу "шоковою терапією". Це була саме терапія: впродовж досить короткого часу країну вдалося точними і рішучими діями позбавити від хронічних  хвороб  планової економіки і поставити на шлях стійкого ринкового розвитку і економічного зростання.

У книзі розповідається про суть реформ, а також про те, як самі поляки сприймали зміни, які відбувалися в їх країні.

"Сьогодні 25 років з тої  миті, як запрацював уряд Тадеуша Мазовецького, в якому Лешек Бальцерович посів пост віце-прем'єра і зайнявся реформою економіки. Саме тому виникла ідея видати книгу спогадів Бальцеровича : як він проводив реформи, з якими командами співпрацював", - відзначила керівник проекту, член правління громадського руху "Альянс Республіка" Юлія Біденко.

В ході презентації ректор Харківського національного університету ім. Каразина Віль Бакіров зауважив, що рекомендуватиме книгу Бальцеровича, як посібник для студентів економістів і політологів.

Після чого керівник благодійного фонду Юрій Сапронов відзначив, що спеціально для ХНУ ім. Каразина  буде додатково віддруковано 150 екземплярів, які надійдуть до  бібліотеки ВИШу.

Крім того, увесь наклад планується передати до бібліотек Харкова і навчальних  закладів.

"Робота уряду, в якому віце-прем'єром був Лешек Бальцерович, - це новітня історія Польщі. Якщо під час реформ поляки після меси спалювали опудала Бальцеровича, то зараз до нього ставлення змінилося. У нього була команда, і їй вдалося провести зміни. Професор Бальцерович бажає, щоб і в Україні знайшлася команда, яка змогла б провести подібні реформи", - відзначив віце-консул Генерального консульства Республіки Польща в Харкові Якуб Коралевський.

Книга вперше перекладена з польської українською та російською мовами. Наклад книги - 1000 екземплярів кожною мовою.

Довідка: Видання здійснене Харківським міським благодійним фондом  Юрія Сапронова і громадською організацією "Альянс "Республіка" за підтримки Генерального консула Республіки Польща в Харкові  російською та українською мовами.

comments powered by HyperComments