У Харкові знайшли газ

Неділя, 14 вересня 2014, 12:53
Харківська область тепер може бути забезпечена власним паливно-енергетичним ресурсом. Недавно було знайдено газоконденсатне Малокрінківське родовище, яке після довгого дослідження дало точне підтвердження реальних запасів викопного приблизно на 30 млн.куб.м. Відкрита свердловина може виробляти до 20 тис.куб.м газу всього лише за добу. Таким чином, видобуток палива може істотно перевершувати наявний на даний момент реверс газу з ЄС по одній трубі. Цього можна досягти за рахунок більш детального дослідження родовища та застосування модернізованої технології.
У Харкові знайшли газ

 

«У результаті проведення геологорозвідувальних робіт відкрито Малокрінківське газоконденсатне родовище. Продуктивність свердловини на родовищі становить близько 22 тис. куб. м на добу», - заявили в компанії і підрахували, що річний видобуток природного газу тут складе близько 6,5 млн куб. м. «Укргазвидобування» є найбільшим видобувачем газу в Україні, і відповідно до законодавства, зобов'язане реалізовувати всі обсяги видобутого газу «Нафтогазу» для потреб населення. Тепер Україна може розраховувати на власне забезпечення паливом всередині країни. Це дозволить пом'якшити майбутні зимові умови з обмеженою кількістю палива в підземних сховищах. При цьому, якщо видобуток буде проводитися безперебійно, населення країни може розраховувати на кращі умови проживання, ніж очікується у зв'язку з відміною поставок російського газу.

Нагадаємо, що в Україні нещодавно також почали розробку ще 6 газових родовищ. Незабаром країна зможе повністю відмовитися від російської залежності, перейшовши на власні ресурси і отримуючи допомогу з Європейського Союзу у вигляді реверсу.

comments powered by HyperComments