Харківський оркестр грав музику Штрауса на навчальному полігоні рятувальників

Понеділок, 15 вересня 2014, 21:40
Симфонічний оркестр Харківської філармонії сьогодні, 15 вересня, дав концерт на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України. Музиканти присвятили свій виступ майбутньому Дню рятувальника. Курсанти, педагоги, ветерани та інші гості святкового заходу почули музичні твори таких композиторів, як Ісаак Дунаєвський, Йоганн Штраус, Антонин Дворжак.
Харківський оркестр грав  музику Штрауса на навчальному  полігоні рятувальників

 

Як повідомив проректор вишу, полковник служби цивільного захисту Андрій Ромін, сьогодні артисти Харківської філармонії вперше грали на навчальному полігоні ВИШу, і організувати такий концерт було їхньою власною ініціативою. За його словами, після щоденної військової підготовки, коли курсанти чують лише команди старших офіцерів і звук сирен, - гра професійних музикантів стала для них справжнім святом. Як зазначив Андрій Ромін, ще один концерт симфонічної музики пройде в самому університеті 17 вересня, на День рятувальника, коли нагороди за свою працю одержать кращі педагоги університету.

Після виступу симфонічного оркестру майбутні рятувальники провели для артистів практичні заняття з надання першої долікарської допомоги.

Нагадаємо, що симфонічний оркестр філармонії вже виступав у військовому госпіталі, перед льотною частиною в Чугуєві, а також перед переселенцями із зони АТО в таборі «Ромашка». Як зазначав директор - головний диригент Харківської філармонії Юрій Янко, головне завдання, яке стоїть перед музикантами сьогодні, - зробити все, щоб підняти дух українців.

 

comments powered by HyperComments