В Харкові пройшов вечір пам'яті Георгія Гонгадзе

Юлія Гуш  |  Середа, 17 вересня 2014, 12:22
16 вересня працівники харківських ЗМІ зібралися біля Дзеркального струменю, щоб вшанувати пам’ять Георгія Гонгадзе.
В Харкові пройшов вечір пам'яті Георгія Гонгадзе

Подібні акції проходили Києві, Львові, Луцьку, Чернівцях, Житомирі та інших містах України. В Харкові акція пройшла у вигляді неформального спілкування місцевих журналістів. «Мені довелося з ним спілкуватися, – розповів Володимир Чистилін, – я вважаю, що особисто моя місія полягає в тому, щоб нагадати про те, що такі речі, як вибір людини, демократія, свобода – вони потребують жертв. Цю жертву Гія Гонгадзе заплатив сповна».

Учасників акції було небагато. Чистилін припустив, що одна з причин низької явки полягає в тому, що в країні стало менше цензури. Адже за часів Януковича на акцію приходили десятки людей, так як Гонгадзе був для них символом боротьби за свободу слова.

«А друга причина полягає в тому, що в нас дуже багато жертв. Щодня вмирають люди, починаючи з Небесної сотні і закінчуючи солдатами на війні. Але Гонгадзе був першим, хто зробив колосальний прорив. В 2001 році, коли він загинув, суспільство прокинулося. Авторитарне суспільство авторитарного режиму Кучми нарешті піднялося і розпочалася акція «Україна без Кучми». Яка, врешті-решт, призвела до Помаранчевої революції. Смерть Гонгадзе стала останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння. Це його заслуга». 

comments powered by HyperComments