В Харкові протестували проти закону про особливий статус Донбасу

Юлія Гуш  |  Середа, 17 вересня 2014, 18:07
17 вересня в Харкові пройшов протест проти закону, який передбачає особливий статус для окремих районів Донецької та Луганської областей.
В Харкові протестували проти закону про особливий статус Донбасу

Пікет пройшов напроти приміщення харківської обладміністрації. Активісти тримали транспарант з надписом «Хочу специальный статус для своей дачи». Вони впевнені, що Верховна Рада антидемократичним способом прийняла антиконституційний закон, який порушує права українських  громадян. Адже згідно з 73-ї статтею Конституції України, будь-які територіальні питання можуть вирішуватися виключно на всенародному референдумі.

«Крім того, в Харкові, Львові, Києві і в інших містах та селах України живуть такі ж нормальні люди, як і в Донецьку та Луганську, – розповів Юрій Павленко, активіст харківського Майдану, – чому тоді ми не отримуємо такий особливий статус, згідно з яким ми можемо створювати власні міліцейські підрозділи та проводити свої дострокові місцеві вибори? А чомусь на Донбасі це стає можливим. А це – порушення наших прав».

16 вересня Верховна Рада України прийняла закон про особливий статус для окремих районів Донецької та Луганської областей, а також про амністію учасників проросійських акцій. Крім того, Верховна Рада звільнила від кримінальної відповідальності сепаратистів та членів бандформувань «у разі здачі ними зброї та звільнення заручників». В підтримку особливого статусу висловилося 277 депутатів, за амністію – 287. 

comments powered by HyperComments