Представники ВО «Батьківщина» розкритикували новий закон перед громадськістю

Юлія Гуш  |  Четвер, 18 вересня 2014, 18:27
18 вересня в Харкові нардепи від ВО «Батьківщина» провели прес-конференцію з приводу нового закону про надання окремим районам Донбасу особливого статусу.
Представники ВО «Батьківщина» розкритикували новий закон перед громадськістю

В прес-конференції взяли участь Любомир Григорець, Лілія Авдєєва, Олег Калашников та Валерій Дудко. Всі вони одностайно засудили цей закон, який передбачає особливий статус для окремих регіонів Луганську та Донецьку та амністію учасників проросійських акцій. Виступальники наголосили, що цим законом влада здає і сам Донбас, і, що найголовніше – його мешканців сусідній державі.  

Також вони підкреслили, що закон приймався з масою порушень: законопроект не був висунений на обговорення, не було прийняте рішення про голосування в таємному режимі, закон не був представлений громадянському суспільству. Крім того, не було позначено чітких меж дії цього закону. «Цей закон не відповідає на ті виклики, з якими сьогодні зіткнулася наша країна, – розповіла Авдєєва, – він не сприятиме мирному врегулюванню. Він скоріше поглибить чимало проблем, які накопичилися в цьому регіоні».  

Було наголошено на тому, що цей закон звільняє від відповідальності осіб, винних в порушеннях прав людини. Окрім уникнення покарання, ці особи згодом можуть отримати можливість зайняти керівні посади в регіоні. Альтернативу цьому закону нардепи бачать в перемир'ї та перемовах.

В разі підписання цього закону нардепи пообіцяли влаштовувати «мирні акції громадської непокори». 

comments powered by HyperComments