Рада ректорів ВНЗ Харківщини обговорила питання імплементації Закону України «Про вищу освіту»

Четвер, 18 вересня 2014, 19:50
Сьогодні в малій залі обласної державної адміністрації відбулося засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Харківського регіону за участю першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна.
Рада ректорів ВНЗ Харківщини обговорила питання імплементації Закону України «Про вищу освіту»

 

На обговорення членів ради були винесені три питання: про імплементацію Закону України «Про вищу освіту»; про підсумки вступної компанії 2014 року в Харківській області; про зміни в Умовах вступу до вищих навчальних закладів.

Як зазначив голова Ради ректорів, ректор Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна Віль Бакіров, жоден закон не буває ідеальним. Потрібно 5-10 років, щоб Закон «Про вищу освіту» дав перші результати. Тож попереду дуже велика робота з імплементації його положень у практику наукової, навчальної та іншої діяльності ВНЗ.

«Нам треба надати до Міністерства освіти і науки низку документів, які б регулювали по-новому і навчальний процес, і інші сфери нашої діяльності. Нам також треба спілкуватися більш інтенсивно, запитувати один у одного, як вирішується та чи інша проблема у його ВИШі. Це робота, яку поодинці зробити неможливо, тут потрібен колективний розум. Потрібен серйозний коментар до цього закону, або низка підзаконних актів. Я запрошую всіх пропонувати своє бачення, свої підходи, свої проекти тих чи інших документів. Бо робота попереду дуже значна, і дуже відповідальна», - зауважив Віль Бакіров.

Він також повідомив, що з метою обговорення проблемних питань щодо імплементації Закону України «Про вищу освіту», Міністерство освіти і науки україни запровадило спеціальний сайт - http://osvita.gov.ua/

comments powered by HyperComments