ООН навчить Харківщину, що робити з переселенцями

П'ятниця, 19 вересня 2014, 19:02
Ключові агентства ООН готові надати допомогу Харківсьій ОДА в роботі з переселенцями. Про це на зустрічі з головою ХОДА Ігорем Балутою повідомив спеціальний доповідач ООН з прав переселенців Чалока Бейані, який прибув до Харкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.
ООН навчить Харківщину, що робити з переселенцями

 

"Мета візиту - ознайомитися з ситуацією, яка склалася в зв'язку зі збільшенням кількості вимушених переселенців, визначити існуючі проблеми і можливості їхнього розв‘язання", - зазначив Бейані.

За його словами, представники агентств ООН підготують для ХОДА конкретні рекомендації з надання допомоги переселенцям.

"Ми підтримуємо ухвалення Закону України про переселенеців і ініціюватимемо Програму забезпечення переселенців житлом. Влада на місцях має визначити місця для будівництва соціального житла", - додав Бейані.

За словами голови ХОДА Ігоря Балути, вже є ескізний проект будівництва економного соціального житла.

"Це житло можна побудувати на території області. Визначено і місце під будівництво. Поруч є транспортна розв'язка, до цього місця можна підвести усі необхідні комунікації", - сказав Балута.

Як повідомляв раніше Укрінформ, у Харківській області зареєстровано більш як 80 тис. переселенців з Луганської і Донецької областей, а також Криму, і ще близько 60 тис. переселенців проживають тут неофіційно.

comments powered by HyperComments