Харківський завод виграв тендер на участь в модернізації Слов'янської ТЕС

Вівторок, 23 вересня 2014, 16:57
ПАТ "ТММ-Енергобуд" (с. Вільшанка, Чугуївський р-н, Харківська обл.) братиме участь в модернізації Слов'янської ТЕС (Донецька обл.). Про це 23 вересня повідомив генеральний директор "ТММ" Микола Толмачов ("Енергобуд" входить до структури "ТММ"). Інформує інтернет-видання «Статус Кво».
Харківський завод  виграв тендер на участь в модернізації Слов'янської ТЕС

 

За словами Толмачова, "ТММ-Енергобуд" займається виробництвом газопроводів високого, середнього і низького тиску для теплових і атомних електростанцій, виробництво сертифіковане за нормами ЄС. У своїй сфері діяльності підприємство - монополіст в Україні.

Як відзначив Толмачов, основним замовником створенного в 2005 р. підприємства доки залишається Росія.

"Але в Україні теж потрібна реконструкція теплових станцій,оскільки після модернізації вони працюють ефективніше. Окрім цього, трубопроводи "Энергобуда" мають підвищений ресурс - до 250 тис. годин, а фактично – усі 500 тис. годин, а це дозволяє економити на ремонтах. За технологією "Энергобуда" модернізовані російські трубопроводи  - Пермська і Сургутська  ГРЕС. Конкурентом у цих проектах був російський "Белгороденергомаш", але це підприємство працює на технологіях 70-х років минулого століття", - відзначив Толмачов.

Він також повідомив, що завантаження "Енергобуда" поступово збільшується, починаючи з 2005 р., і вже досягає 5 тис. т паропроводів на рік. Завод розрахований на виробництво 17 тис. т паропроводів на рік. Зараз підприємство працює над замовленнями для блоків №1 і №2 Білоруських АЕС (загальна вага замовлення - 2 тис. 235 т, термін постачання - 2015 - 2017 рр.). Виготовлені трубопроводи гострої пари для блоку №1 Ленінградської АЕС- 2 об'ємом в 275 т, виконуються також замовлення різних ТЕС, відзначив генеральний директор "ТММ".

comments powered by HyperComments