Ситуація з держказначейством змінилася на краще, - голова Харківської облради Сергій Чернов

Четвер, 25 вересня 2014, 17:02
Про це сьогодні сказав голова Харківської ради Сергій Чернов, спілкуючись з журналістами після завершення пленарного засідання. Сергій Чернов, коментуючи ситуацію з казначейськими заборгованостями, зазначив, що за останній місяць вона кардинально змінилася на краще.
Ситуація з держказначейством змінилася на краще, - голова Харківської облради Сергій Чернов

 

«Непроплати, які становили 1 млрд. грн., зараз в межах 200 млн.грн. Залишається заборгованість за виконані роботи в 2011-2013 роках, пов'язані з ремонтом, реконструкцією, будівництвом. На жаль, підрядники не отримали цих грошей. Є невеликі кошти, про що сьогодні говорили депутати обласної ради, за захищеними статтями, що стосуються зарплати та енергоносіїв. Але це невеликі суми, і, сподіваюся, що найближчим часом вони будуть погашені.

Щодо зарплати і виплат за енергоносіями: в область зайшла субвенція в 1,1 млрд.грн. на погашення різниці в тарифах. Департамент житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації займається проведенням взаємозаліку з різниці в тарифах. Відповідне рішення обласна рада теж ухвалила, щоб погасити цю заборгованість, в першу чергу, підприємств, які займаються енергопостачанням, і для людей, які отримують субсидії. Практично на 100% ця заборгованість буде закрита», - повідомив голова облради.

Також, як розповів Сергій Чернов, кошти спрямовані на такі галузі: освіта, культура. Частково вони також підуть на погашення заборгованості за незахищеними статтями. Залишаються проблеми в окремих населених пунктах, зокрема у Лозовій та Лозівському районі, які традиційно до кінця року накопичують значну заборгованість, в тому числі, за захищеними статтями.

«Не вдається врегулювати формування бюджету з Міністерством фінансів, тому що кожен бюджет формується самостійно з Києвом і він нереальний для виконання. І Міністерство не погоджується з доказами та аргументами області, щоб скоригувати бюджет, тому в кінці року завжди виникає ця проблема. Потрібна можливість допомагати таким територіям, але, з іншої сторонни, вимагати від цих територій, щоб вони використовували кошти за цільовим призначенням, у першу чергу, на заробітну плату та енергоносії, а потім уже для розв'язання інших питань», - пояснив Сергій Чернов.

comments powered by HyperComments