Харківська облдержадміністрація направить звернення Президенту України з пропозицією розпустити облраду. Василь Хома

П'ятниця, 26 вересня 2014, 16:56
«Депутати облради продемонстрували не лише свою політичну, а й людську недбалість. Ми можемо по-різному ставитися до тих подій, які зараз відбуваються, але ми не маємо морального права так по-звірячому ставитися до тих бійців, які нас захищають», - заявив 25 вересня журналістам заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, коментуючи засідання сесії облради, в ході якого депутати не підтримали ухвалення «Програми територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років».
Харківська облдержадміністрація направить звернення Президенту України з пропозицією розпустити облраду. Василь Хома

 

Як зазначив віце-губернатор, Харківська облдержадміністрація добиватиметься позачергової сесії облради, на якій Програма повинна бути ухвалена.

"Я вважаю, що обласна рада, як орган місцевого самоврядування, на який, в тому числі, покладені питання забезпечення обороноздатності регіону, цивільного захисту населення, має право вжити всіх заходів для того, щоб ми були готові дати опір різним нападам. Зараз мова йде про порятунок країни, і я переконаний, що область має право направити кошти на фінансування батальйону територіальної оборони. Облрада має всі підстави, щоб ухвалити таке рішення ", - підкреслив Василь Хома.

Також заступник голови ХОДА повідомив, що Харківська облдержадміністрація направить звернення Президенту України з пропозицією розпустити облраду, оскільки «депутати не виконали свій громадянський обов'язок - не забезпечили обороноздатність Харківської області».

Крім того, будуть направлені відповідні звернення до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України за фактом саботажу депутатами обласної ради матеріального забезпечення військових підрозділів, які повинні відповідати за безпеку людей на певній території. «Ми повинні створити всі умови, щоб у нас була добра техніка і боєздатні підрозділи, які могли б ефективно виконувати бойові завдання на майбутнє», - підкреслив Василь Хома.

Віце-губернатор зазначив, що на сесії розглядалося питання тільки про ухвалення Програми. А наступним кроком має стати пошук коштів, необхідних для реалізації Програми (близько 8 млн.грн.). «В обласному бюджеті є певні кошти, які можна перерозподілити", - додав Василь Хома.

 

comments powered by HyperComments