Харківські майданівці протестували проти саботування програми територіальної оборони

Юлія Гуш  |  Субота, 27 вересня 2014, 12:18
26 вересня харківські майданівці зібралися напроти приміщення облдержадміністрації, щоб висловити свій протест проти саботування депутатами облради програми територіальної оборони регіону.
Харківські майданівці протестували проти саботування програми територіальної оборони

Пікетувальники тримали плакати з надписами «Харьков – в Европу. Облсовет – в Допу», «Терпець урвався – шини запалали», «Кожному зраднику – по шині», «Балута! Дави сепаратистов» тощо. Як попередження для держслужбовців, поперед себе вони викотили шини.  

«Ми обурені тим, що вчора відбулося на сесії обласної ради, – розповів Володимир Чистилін, координатор харківського Євромайдану, – ми завжди розуміли, що ця облрада є антиукраїнською по своїй суті. Вони ще нещодавно надівали футболки з надписом «беркут». Їм абсолютно байдуже, що відбувається в країні. Але те, що сталося вчора – це просто саботаж. І ми вийшли з вимогами зібрати позачергову сесію обласної ради. Ми вимагаємо, щоб голосування за цю програму проводилось поіменно. Тобто, щоб ми знали прізвище кожного депутата і за що він голосує».

В разі невиконання цих умов майданівці вимагатимуть вирішення питання щодо дострокового припинення повноважень Харківської обласної ради. Згодом до пікетувальників вийшов Ігор Балута. Він підписав цю заяву прямо на місці. Балута заявив, що розпустити облраду – не в його компетенції. Але він запевнив, що на наступному тижні ініціюватиме позачергову сесію облради, де ця програма буде розглянута. Він впевнений, що провал програми є саботажем. «Вона пройшла слухання у всіх комісіях і отримала повне схвалення. А таму випади з приводу того, що вони недопрацьовані чи неякісні, є брехнею – розповів він.

Майданівці впевнені, що вже сьогодні потрібно робити все можливе задля оборони міста. Адже війна, так чи інакше, торкнеться кожного не залежно від його поглядів та переконань.  

comments powered by HyperComments