У Харкові міліція не дала провести Марш миру і затримала активістів

Субота, 27 вересня 2014, 15:17
За словами глави МВС, міліція затримала два десятки осіб, які порушили заборону на проведення мітингу.
У Харкові міліція не дала провести Марш миру і затримала активістів

 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомляє, що мітинг у Харкові завершено, затримані два десятки осіб, які порушили заборону на його проведення.

"Мітинг комуно-сепаратюг у Харкові завершено. Міліція затримала два десятки осіб, які порушили заборону на цей антиукраїнський мітинг. У числі інших, затримали головну харківську комуністку, екс-нардепа Аллу Александровську", - пише він на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляє видання Status quo, близько 50 людей зібралися сьогодні на тротуарі біля оперного театру і біля скверу Дзеркального струменя, щоб провести Марш миру, ініційований Компартією.

Міліція відтіснила активістів від скверу на розі вулиць Скрипника та Сумської. Там присутні провели невеликий мітинг. "Міліція оточила велику частину активістів і зробила коридор від місця, де вони стояли, до автобусу. Потім більшість мітингувальників, близько 25 осіб, провели в автобус, автобус поїхав. Деякі активісти вирвалися з оточення", - передає видання.

Як повідомлялося, радник глави МВС України Антон Геращенко раніше рекомендував жителям Харкова не піддаватися на провокаційні заклики приходити на вулицю Сумську з проросійською або сепаратистською символікою. "Ви ризикуєте провести час в КПЗ до з'ясування особистості. А якщо хтось спробує порушити громадський порядок, може там залишитися і довше", - підкреслював він.

Вчора Харківська міськрада виступила за заборону проведення активістами КПУ запланованої на завтра акції "Марш миру: ми проти війни".  Як зазначав заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, Управління СБУ в Харківській області отримало підтвердження того, що марш комуністів буде використаний неконструктивними силами для створення різних конфліктів. Він підкреслив, що в Харкові ситуація навмисно розхитується.

comments powered by HyperComments