З 1 жовтня набуває чинності оновлена програма житлових субсидій

Середа, 1 жовтня 2014, 19:12
Згідно з удосконаленим порядком призначення житлових субсидій в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги державою збільшено соціальну норму житла з 31,5м² до 48,87м² , на які держава надаватиме пільги, субсидії та компенсації. Також запроваджено соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, централізованим водопостачанням, електричною енергією, природним газом.
З 1 жовтня набуває чинності оновлена програма житлових субсидій

 

Про це сьогодні під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Тетяна Бабенко.

Крім цього, за її словами, змінюється принцип розрахунку обов'язкового відсотка платежу сім’ї за житлово-комунальні послуги при призначенні житлових субсидій.

«Ця постанова змінила підхід до визначення обов’язкового рівня плати людини. Замість 15% тепер рівень плати для кожної сім’ї буде обрахований індивідуально, в залежності від сукупного доходу за 6 місяців перед зверненням. Чим нижчий дохід, тим нижчий відсоток. Наприклад, якщо сім’я отримує 500 грн. на одну особу, то обов’язкова плата складе 3%, 1 тисячу грн. – 6%, якщо 3,5 тисячі грн. – 22%», - повідомила Тетяна Бабенко.

У Департаменті соціального захисту населення очікують збільшення з 1 жовтня звернень громадян на 20% - 25%.

«Упродовж 20 років, коли діяла програма житлових субсидій, найбільша кількість отримувачів в Харківській області складала 130 тисяч сімей. На сьогодні у нас 42 тисячі отримувачів житлових субсидій, а з початком опалювального сезону їх, зазвичай, стає більше – до 100 тисяч сімей. Ми готові до цього. Якщо будуть черги, будемо приймати за гнучким графіком. У кожному управлінні соціального захисту на місцевому рівні буде створено «гарячу» лінію, консультаційну лінію, якщо буде необхідність, будемо працювати і в суботні дні», - сказала Тетяна Бабенко.

comments powered by HyperComments