Харків’яни пікетували ОДА з вимогами прийняти програму оборони регіону

Юлія Гуш  |  Четвер, 2 жовтня 2014, 16:27
2 жовтня біля харківської облдержадміністрації відбувся пікет, учасники якого вимагали від депутатів облради прийняти програму територіальної оборони Харківської області.
Харків’яни пікетували ОДА з вимогами прийняти програму оборони регіону

Відомо, що на попередній сесії облрада цю програму не прийняла, що викликало широке обурення серед представників громади. Цього разу активісти принесли шини та металеві діжки, натякаючи депутатам на те, що в разі повторного бойкотування тієї програми їх буде «люстровано».

Василь Рябко: «Я прийшов на цей пікет, так як на цій позачерговій сесії обговорюється дуже важливе рішення. Я прийшов підтримати людей, які бажають, щоб депутати прийняли рішення правильно».

Юрій Павленко: «Ми тиждень тому попереджали депутатів обласної ради про те, що необхідно прийняти програми оборони Харкова. Цього вони не зробили. Зараз йде позачергова сесія. Ми громадою підтримаємо цих депутатів, щоб вони прийняли програму по обороні міста. Але якщо вони цього не зроблять, то змусять громаду Харкова прийняти якісь радикальні міри. Я ще не знаю які саме. Але в нас є люстраційні механізми. Є в нас якійсь контейнери… Ну, я кажу в переносному значенні. Владою в Харкові та області є громада, а не беркутята в чорних сорочках».

Тетяна Пасинок: «Ми сьогодні прийшли, адже депутати обласної ради минулого разу провали законопроект про територіальну оборону, який нам зараз конче необхідний. Ми прийшли показати, що вони знаходяться під контролем громади і що вони повинні проголосувати. Люди чекають на це. І вони не підуть, поки депутати його не приймуть. Представники громадськості будуть слідкувати за подальшим розвитком подій. Вони мають побачити, що громада Харкова спостерігає за кожним їх кроком. Щоб вони робили все, щоб захистити наше місто». 

Згодом до пікетувальників вийшов представник Самооборони і повідомив, що програма була прийнята одностайно. Єдине, що не сподобалось – це те, що пропозиція залучити до комісії представників громади так і не була підтримана. «Ми будемо подавати листи губернатору, щоб в комісію входили представники громади. Якщо їх не контролювати, то гроші розійдуться куди завгодно», – розповів він. 

comments powered by HyperComments