Аграрний фонд з вересня ввів форвардні закупівлі зерна врожаю 2015 року

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 16:17
Враховуючи ситуацію в країні і потреби вітчизняного сільськогосподарського товаровиробника в фінансових ресурсах, ПАТ «Аграрний фонд» ввів форвардні закупівлі зерна врожаю 2015 року з вересня поточного року, тобто до початку посівної кампанії.
Аграрний фонд з вересня ввів форвардні закупівлі зерна врожаю 2015 року

 

Об'єктом закупівель виступають зерно пшениці 2-4-го класів, жита 1-3 класів та ячменю 3-го класу. Розмір мінімальної партії зерна: пшениці - не менше 100 т; ячменю - не менше 100 т; жита - не менше 50 т.

Виплата авансових платежів здійснюється за схемою 50% + 20%, а саме: 50% - товаровиробник отримує восени після огляду посівів страховою компанією, 20% - за результатами перезимівлі озимих.

Підприємствам, які виявили себе як надійні партнери за результатами поставки зерна врожаю 2014 року (своєчасно, в повному обсязі та відповідно до контракту), ПАТ «Аграрний фонд» готовий надавати частину першого авансового платежу до проведення посівних робіт і, відповідно, огляду посівів страховими компаніями. Остаточний розрахунок проводитиметься за ринковими цінами при поставці зерна.

Як повідомив постійний представник ПАТ «Аграрний фонд» »Максим Оксеніч, до Харківського представництва Аграрного фонду звернулося 7 сільгосппідприємств на поставку 11,16 тис. тонн пшениці врожаю. Вони вже готують документи на укладення біржового договору поставки зерна. Аграрним фондом також укладено договір на поставку 2 тис. тонн зерна майбутнього врожаю з ТОВ «Успіх Слобожанщини», і вже отриманий авансовий платіж в розмірі 25% від суми договору.

 

comments powered by HyperComments