На цукрові заводи Харківщини надійшло більше 300 тисяч тонн цукрових буряків

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 16:26
Станом на 2 жовтня на цукрові заводи області надійшло 305 тис. тонн цукрових буряків з сільгосппідприємств Харківської, Полтавської та Донецької областей.
На цукрові заводи Харківщини надійшло більше 300 тисяч тонн цукрових буряків

 

На сьогоднішній день вироблено 31,5 тис. тонн цукру. Про це 3 жовтня під час обласної селекторної наради повідомив Генеральний директор асоціації «Харківцукор» Юрій Ільченко.

Він нагадав, що зараз в Харківській області працює 5 цукрових заводів: ВАТ «Новоіванівський цукровий завод» Коломацького району; ПАТ «Первухінський цукровий завод» Богодухівського району; ПП «Цукровик-Агро» Краснокутського району; ТОВ СГП «Білоколодізянський цукровий завод» Вовчанського району; ТОВ АПК «Савинське» Балаклійського району.

Юрій Ільченко зазначив, що виробнича потужність заводів щодо переробки цукросировини становить 12,5 тис. тонн за добу.

За словами гендиректора «Харківцукру», очікується, що цьогоріч на цукрові заводи надійде 800-820 тис. тонн цукрових буряків з Харківської, Полтавської, Сумської та Донецької областей, тобто забезпеченість цукросировиною буде на рівні 72%.

«Найбільше надходження очікуємо від ТОВ СГП «Білоколодізянський цукровий завод» та ВАТ «Новоіванівський цукровий завод». Прогнозується, що заводами буде вироблено 98-100 тис. тонн цукру при доведеній наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України квоти “А” – 97,0 тис. тонн. Практично область буде забезпечена цукром в повному обсязі, враховуючи і перехідні запаси цукру», - підкреслив Юрій Ільченко.

Нагадаємо, що в Харківській області знаходиться 8 цукрових заводів. На сьогоднішній день не працює 3 цукрових заводи, а саме: ТОВ «Цукрове» Кегичівського району, ПСП «Явір» Краснокутського району, НВФ «Сінтал-Д» (Конгресівський цукровий завод) Золочівського району. Всі заводи повністю збережені, обладнання законсервовано.

comments powered by HyperComments