Харківський центр реабілітації дітей-інвалідів відзначив ювілей

Субота, 4 жовтня 2014, 11:34
Нещодавно 10 років з дня заснування відзначив Центр реабілітації інвалідів дитинства і дітей-інвалідів "Промінь". Заклад надає допомогу дітям і підліткам, які страждають важкою розумовою відсталістю. Здійснюються комплексні заходи, спрямовані на забезпечення психологічної, соціальної, педагогічної і трудової реабілітації інвалідів. Співробітники центру допомагають таким дітям адаптуватися до громадського життя.
Харківський центр реабілітації дітей-інвалідів відзначив ювілей

 

До ювілейної дати вихованці центру підготували низку заходів, серед яких виставка-ярмарок творчих робіт, а також концерт. Цього дня на концерті була присутньою Світлана Горбунова-Рубан, заступник мера, яка розповіла, що громадська організація "Промінь" булла заснована в 1998 році матерями дітей-інвалідів. Основною метою цього закладу виступав обмін досвідом і взаємна підтримка. Тоді не було державної системи, яка допомагала б виховувати в сім'ях таких дітей. У такому разі малечу віддавали до будинку інвалідів або інтернату. Також діти-інваліди залишалися в сім'ях, де батьки намагалися їх виховувати без спеціальних знань.

У перші роки функціонування організація зіткнулася з багатьма труднощами. Проте, за результатами її діяльності, 10 років тому міською радою було вирішено створити комунальну установу на базі цієї організації. Так, "Промінь" отримав фінансування, і тепер в  Центрі працюють психологи, педагоги, медичні працівники, логопеди і соціальні працівники. Щодня фахівці намагаються допомогти дітям адаптуватися до громадського життя. Основне завдання працівників цього закладу -  зробити  дітей рівноправними членами суспільства. За словами Наталії Чаплигіної, директора центру, співробітники довели на власному прикладі, що дітей, які не здатні до навчання, не буває.

comments powered by HyperComments