Лозівський ковальсько-механічний завод знову постачатиме комплектуючі на ХТЗ

Понеділок, 6 жовтня 2014, 10:22
Лозівський ковальсько-механічний завод (ЛКМЗ) поставить 400 колісних і 50 гусеничних комплектів вузлів і механізмів для Харківського тракторного заводу. Тим самим підприємства відновлять партнерство, перерване бажанням ХТЗ перейти на китайські комплектуючі, передає Аграрне інформаційне агентство.
Лозівський ковальсько-механічний завод знову постачатиме комплектуючі на ХТЗ

 

Як повідомила прес-служба Індустріальної групи УПЕК, куди входить ЛКМЗ, підприємство поставить ХТЗ 400 колісних і 50 гусеничних тракторокомплектів, що охоплюють майже всю номенклатуру тракторів ХТЗ. Вартість договору становить 45 мільйонів гривень.

«Цей договір сторони вважають першим кроком до відновлення взаємовигідного співробітництва. За словами директора автомобільного дивізіону ІГ УПЕК Сергія Щербака, зараз між підприємствами ведуться переговори про подальше розширення співробітництва на 2015 рік щодо постачання продукції ЛКМЗ, а також опрацьовуються замовлення на поставку підшипників Харківського підшипникового заводу на конвеєр Харківського тракторного заводу», — йдеться в повідомленні прес-служби УПЕК.

Нагадаємо, що восени 2013 року ХТЗ в односторонньому порядку розірвав контракт з ЛКМЗ на поставку мостів. Почесний президент УПЕК Анатолій Гіршфельд звинуватив керівництво ХТЗ у використанні «корупційних схем» для прихованого імпорту китайських комплектуючих. Гендиректор ХТЗ Владислав Губін тоді підтвердив, що в ХТЗ відмовився від використання мостів виробництва ЛКМЗ, однак причин цього уточнювати не став.

comments powered by HyperComments