Кандидати від «Народного фронту» поговорили про люстрацію.

Юлія Гуш  |  Середа, 8 жовтня 2014, 19:24
8 жовтня в харківському обласному штабі партії «Народний фронт» відбулася прес-конференція, присвячена люстрації.
Кандидати від «Народного фронту» поговорили про люстрацію.

Тут в зв’язку з майбутніми парламентськими виборами були обговорені перспективи та специфіка люстрації всіх щаблів влади. Необхідність та доречність люстрації жодним чином не заперечувалась. Проте було зазначено, що чимало осіб, які мали б підпадати під закон про люстрацію, зараз знову рвуться до влади, переробляючи власні політичні сили під новий формат. Це в першу чергу стосується колишніх членів Партії регіонів і так званих «тушок». Також пролунала заява про те, що серед членів «Народного фронту» нема осіб, які заплямували репутацію і в свою чергу мали б підпадати під закон про люстрацію.

«Яка загрозлива ситуація є на сьогоднішній день? Бачачи, який миролюбний настрій в українського народу, деякі політики вважають, що на цьому вони можуть ризикнути, – розповів Іван Варченко – на сьогоднішній день ми бачимо, що ті люди, які довели Україну до війни, завдяки яким гинуть мирні мешканці та наші військові на території Луганської та Донецької областей, вони знову хочуть потрапити до Верховної Ради та вчити українців як їм жити. Через це ми не ведемо з ними діалогів та дискусій…»

Максим Олексієнко в свою чергу заявив, що вибори також можуть стати своєрідною люстрацію. Адже виборці завдяки своїм голосам можуть не допустити до Верховної Ради представників колишньої Партії регіонів, комуністів та різного роду «тушок». 

comments powered by HyperComments