Ми зробимо все, щоб не допустити провокацій під час заходів, які пройдуть у Харкові в день Покрови Пресвятої Богородиці. Євген Ярошенко

Понеділок, 13 жовтня 2014, 16:31
Завтра, 14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці, в Харкові заплановано ряд заходів, в тому числі присвячених Дню Українського козацтва та 72-й річниці з дня заснування Української повстанської армії (УПА). Повідомляє сайт ХОДА.
Ми зробимо все, щоб не допустити провокацій під час заходів, які пройдуть у Харкові в день Покрови Пресвятої Богородиці. Євген Ярошенко

 

Зокрема, о 10.00 відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченко з нагоди Дня Українського козацтва. В Молодіжному парку в цей день пройдуть святковий мітинг і молебень, присвячені дню заснування УПА. Ввечері відбудеться смолоскипна хода, в якій візьмуть участь бійці батальйону «Азов», а також представники різних громадських організацій та просто харків'яни. Хода під назвою "Іду на Ви" розпочнеться о 18:00 біля стели на площі Конституції і завершиться в Молодіжному парку.

«Харківська обласна адміністрація, як і міський виконком не забороняють ці заходи, але в той же час ми закликаємо учасників завтрашніх подій не застосовувати заборонені засоби, в тому числі піротехніку, під час факельної ходи. З боку правоохоронних органів будуть вжиті всі заходи, щоб забезпечити громадський порядок. Ми не хочемо, щоб святковий день переріс в несанкціоновані акції», - зазначив директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Євген Ярошенко.

Також директор Департаменту підкреслив, що сьогодні поширюються різні дестабілізуючі заклики з приводу завтрашньої ходи. «Прогнозуються чіткі сценарії, що нібито будуть погроми, в першу чергу, адміністративних і релігійних будівель. Але це все провокація з боку тих людей, яким не подобається нинішня ситуація в Харківській області. Ситуація контролюється органами виконавчої влади та правоохоронними органами. Ми тримаємо руку на пульсі, знаємо про подібні тенденції. І ми зробимо все, щоб не допустити завтра будь-яких провокацій», - заявив Євген Ярошенко.

comments powered by HyperComments