У Харкові вшанували пам'ять воїнів УПА

Вівторок, 14 жовтня 2014, 13:24
Панахида за воїнами Української повстанської армії та усіма тими, хто загинув за свободу України, пройшла ввечері 13 жовтня в Молодіжному парку Харкова, біля пам'ятного знаку воїнам УПА. Як повідомляє кореспондент "Харків. Коментарі", на панахиду, яка традиційно проводиться з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, прийшло більше 50 людей. Архієпископ Харківський і Полтавський УАПЦ Ігор (Ісіченко) відслужив молебень, після чого присутні поклали до пам'ятного знаку квіти.
У Харкові вшанували пам'ять воїнів УПА

 

Як відзначив ариієпископ Ігор, цього року Україна, як ніколи, відчуває зв'язок з воїнами минулого, оскільки "нас об'єднує кров, пролита за свободу України, - воїнами УПА і нашими захисниками, які відстоюють східні рубежі країни".

"Підкорити народ можна, тільки зітерши з його свідомості пам'ять, знищити цінності, що формували її, знекровлюючи його сварками між собою і роблячи беззахисним перед ворогами, - відзначив архієпископ Ігор. - Сьогодні, стоячи перед цим пам'ятником, ще раз спробуємо відчути ту потужну опіку, яку Богородиця дає кожному, хто стоїть на захисті справедливості,безсмертних християнських цінностей, своєї Батьківщини. Згадаємо про загиблих героїв України, щоб впевненіше дивитися вперед і захищати майбутнє нашої країни".

Відзначимо, пам'ятний знак воїнам УПА, біля якого традиційно проходять мітинги націоналістів, знову пошкоджений: табличка з написом практично зірвана.

Нагадаємо, раніше тут знаходилися камінь з меморіальною табличкою, а потім - хрест. Обидва знаки були знесені невідомими.

comments powered by HyperComments