«Зоряні казки» заради онкохворих дітей

Юлія Гуш  |  Середа, 15 жовтня 2014, 14:12
14 жовтня в дитячому книжковому магазині «Читаріум» відбулася презентація збірки «Зоряні казки», написаної відомими харків’янами та волонтерами заради допомоги онкохворим дітям, значна частина яких вже знаходиться на термінальній стадії.
«Зоряні казки» заради онкохворих дітей

Серед авторів – Сергій Жадан, Марічка Бурмака, гурт «ТНМК», Євген Комаровський, Леся Ганжа та інші. Дві казки були написані 12-річними дівчатами, які на даний момент борються з хворобою. Ілюстрації, які ввійшли до цієї збірки, також були намальовані дітьми. Незважаючи на те, що збірка присвячена важкохворим дітям, казки вийшли доволі світлими та оптимістичними.

«Я прекрасно розумію, що нікому не хочеться думати про важкохворих дітей, про дітей, які помирають, – розповіла Ольга Лубяная, одна з авторів цього проекту, – це теми, від яких ми закриваємося. Нажаль, так само чинить і держава, і наше суспільство. Ви знаєте, що сьогодні всі сили українського суспільства направлені на гарячу точку, на АТО. Певне, це нормально та правильно. Адже хворі діти – це наша з вами гаряча точка. Я дуже сподіваюся, що ці казочки стануть тими промінцями надії, які ми їм подаруємо».

Книга в м'якій обкладинці коштує від 100 гривень, в твердій – від 150. Всі кошти будуть передані Онкологічному відділу Харківської області дитячої лікарні. Вони підуть на закупівлю необхідних ліків. Тираж, який залишився, буде переданий маленьким пацієнтам. 

comments powered by HyperComments